Materijali

Ležište za stopalo obuće GRUBIN pravi se od pluta iz kore mediteranskog hrasta. Prirodni lateks ili guma se miješaju sa plutom da bi ležište bilo lagano, fleksibilno i da bi moglo apsorbirati udar. Ležište je prekriveno antilopom koja je specijalno obrađena da bi bila meka, udobna i da bi imala svojstva apsorpcije. Đon je mek, lagan, fleksibilan i vrlo dugotrajan. Ublažava kontakt sa tvrdim površinama i osigurava pun, prirodan pokret noge.

Osnovni materijal za izradu gornjih dijelova anatomske obuće GRUBIN je koža. Ona je izuzetno debela i luksuzna, a u isto vrijeme meka i udobna. Bojena je i obrađivana specijalnim metodama da bi se sačuvala njena ljepota i jedinstvenost.

GRUBIN-flor je materijal koji je stvorio čovijek. Sličan je koži, ali ispod nježne površine se kriju čvrsta vlakna. Posebno je udoban jer omogućava cirkulaciju zraka i upija vlagu. Vodootporan je, lagan za održavanje, ekonomičan i vrlo dugotrajan.

GRUBIN-felt je vlaknast materijal. Dovoljno je porzračan da bio omogućio zraku da cirkulira, a dovoljno čvrst da nogu drži toplom i ugodnom. Obuća GRUBIN-felt je idealno riješenje kao kućna papuča za zimu.

GRUBIN-EVA je vodootporan i lagan sintetički materijal. Oblikovani EVA utori imaju umjerenu svodnu potporu, duboki petni uložak i prostrani utor za prste. Lagani EVA potplat je dovoljno visok da amortizira udare stopala o podlogu, što mu daje dodatnu udobnost.